Nagytábor - B altábor

Nagytábor - B altábor

A nyár közepén került sor a VI.Szövetsegi nagytáborra, amit már lázasan várták a kicsik és a nagy cserkészek is. Sok első táborozó indult neki egy nagy kalandnak, kihívásra készen.
A tábor keretmeséje idén a Szigeti veszedelem volt, így rögtön belevetettük magunkat a török idők hangulatába. Az időjárás sajnos nem nekünk kedvezett, de mindenki megtanult árkolni és örültünk, hogy a sátrunk csak egy picit ázott be.
A kedvenc napja mindenkinek a nagyréten megrendezett zsibvásár volt, ahol összegyűlt az egész tábor, közel 600 cserkész, itt részt vehettünk különböző előadásokon, társasozhattunk, sportolhattunk, rekeszt mászhattunk. Az őrsvezetők nagy örömére török kávézó is volt, kicsik számára limonádé, de még török fagyit is ehettünk.
A következő napokban táncházra is sor került, ahol megmozgattuk magunkat, majd énekeltünk és játszottunk a nagytűznél.
Csapat napon a Szenciek és Féliek együtt métáztak és különböző népi játékokat játszottak.
Az én őrsöm számára talán az avatás volt a legnagyobb élmény, amikor Stella és Rita megkapták a zöld nyakkendőt, majd alig bírtunk elaludni a meghatódotságtól. A lányok helytálltak, nagyon büszkék vagyunk rájuk!
A tábor végén sárosan, fáradtan, de nagy mosollyal, sok-sok élménnyel, új barátokkal, valakik pedig felavatva zöld nyakkendőkkel tértek haza:)