2020 - On-line őrsik

Idén ősszel a világjárvány a szenci cserkészvezetők életét is megnehezítette. Ebben a tanévben személyesen sajnos csak két alkalommal találkozhattunk a gyerekekkel. Ám ahogy a cserkészek jelszava mondja: "Légy résen!", számoltunk ezzel a lehetőséggel is, és belevetettük magunkat az on-line cserkészetbe. 😊
Az őrsvezetőknek bár nehezebb dolguk van az őrsik megszervezését illetően, ennek ellenére sikerül nekik mindig új és szórakoztató foglalkozásokkal készülniük hétről hétre. Az on-line találkozók eltérnek a klasszikus őrsiktől, ezért a vezetők nem szokványos, újfajta játékokat és ötleteket vetnek be az egyes őrsi foglalkozásokon. A cserkészet lényege a szabadban való mozgás: mivel az őrsik otthon, a számítógép mögött zajlanak, próbáljuk buzdítani cserkészeinket, hogy egy-egy őrsi között menjenek ki a szabadba, illetve feladatokat kapnak, amit egyénileg, a természetet járva teljesíthetnek. Ezenkívül próbáljuk kiaknázni az internet adta lehetőségeket, olyan programok is születnek, amiket a klasszikus őrsi foglalkozásokon nem tudnánk megvalósítani.
Tudjuk, hogy nem mindenkinek van lehetősége on-line csatlakozni a foglalkozásokra, de mégis arra kérünk mindenkit aki csak teheti, vegyen részt az őrsiken. A szenci vezetők minden résztvevőnek nagyon örülnek, a csatlakozáshoz a google meet linkeket itt találhatják (ki kell választani a megfelelő őrsöt).